Toch sport op tv tijdens lockdown! Goffin en andere profs gaan op unieke manier tegen elkaar tennissen

Inventief zijn ze wel

Sportliefhebbers zitten tijdens de lockdown stevig op hun honger. Sommige sportevenementen zijn echter inventief en trachten op een toch nog professionele wedstrijden te organiseren. Zo werd er al een zeer succesvolle virtuele Ronde van Vlaanderen gereden met meer dan 1 miljoen kijkers.

Tennissen in je woonkamer

Eén van de grootste graveltoernooien op deze planeet, de Mutua Madrid Open, heeft nu ook een manier gevonden om proftennissers het tegen elkaar te laten opnemen. Ze organiseren namelijk een virtueel tennistoernooi van 27 tot 30 april zowel voor vrouwen en mannen.

Dat het echt de moeite kan zijn, blijkt ook uit de profspelers die meedoen. Zo doet niet alleen onze Belgische trots David Goffin mee, maar ook klinkende namen zoals Rafael Nadal, Andy Murray, John Isner, Eugenie Bouchard, Kiki Bertens en nog vele anderen. In totaal zullen 32 profs mee spelen.

Het prijzengeld is maar liefst 150.000 euro en zal voor een zeer groot deel naar verschillende goede doelen gaan.

Kijk overal gratis virtueel tennis

De tennissers zullen het uitvechten tegen elkaar met hun virtuele versie in hun eigen woon- of slaapkamer in het tennisspel Tennis World Tour op PlayStation 4. De spelers zullen zelf ook gefilmd worden tijdens hun wedstrijden en achteraf zijn er interviews zodat heel de wereld ook hun reacties kunnen zien.

Alles zal ook gratis te bekijken zijn op tv, via sociale media en verschillende websites. De organisators willen dat zoveel mogelijk mensen dit virtuele toernooi kunnen bekijken zonder dat ze hiervoor moeten betalen.

Natuurlijk niet hetzelfde als echt tennis, maar in tijden van geen sport kan dit wel eens een leuk alternatief worden om naar te kijken. In onderstaande video kan je zien hoe alles er zal uitzien:

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments