Traditionele media blijven bevooroordeeld over videogames (video)

Naar aanleiding van de nieuwe consolegeneratie kwam Charlie Brooker, een Brits televisiemaker, op het idee om een documentaire te maken met de titel ‘How videogames changed the world’. Als voorbereiding van de uitzending ging Brooker al eens samenzitten met Jon Snow, een Britse nieuwspresentator, die werkelijk niets van games afweet en er een compleet verkeerd […]

Naar aanleiding van de nieuwe consolegeneratie kwam Charlie Brooker, een Brits televisiemaker, op het idee om een documentaire te maken met de titel ‘How videogames changed the world’. Als voorbereiding van de uitzending ging Brooker al eens samenzitten met Jon Snow, een Britse nieuwspresentator, die werkelijk niets van games afweet en er een compleet verkeerd beeld van heeft.

Wat begint als een demonstratie van de kracht van de PlayStation 4, ontaardt dus al snel in een discussie over videogames. En daarin wordt duidelijk dat mannen als Jon Snow de reden zijn waarom games ook vandaag nog verkeerd begrepen worden. Enkele van zijn argumenten en opmerkingen zijn namelijk compleet uit de lucht gegrepen. Kijkt u zelf maar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.