Pinten drinken op café is verboden? Brouw dan eens je eigen heerlijke bier thuis in je kot

Het is weer eens wat anders om te doen

Elke man (en heel wat dames) drinken natuurlijk wel graag een frisse pint, maar beeld je eens in hoe lekker je eigen bier misschien kan zijn (of niet). Voor je eigen bier te brouwen, moet je niet naar de plaatselijke brouwerij gaan, maar dat kan je gewoon thuis vanuit je zetel doen. Al is in de keuken wellicht verstandiger

Brouw eens volledig je eigen bier

Zo zijn de zogenaamde bierbrouwpakketten immens populair geworden tijdens de lockdown. Vooral de pakketten van Brew Monkey zijn het perfecte cadeau voor jezelf om je eigen gele goud te brouwen en vliegen over de toonbank. Het is eens wat anders om te doen tijdens de vaak saaiere weken.

Er zijn 5 verschillende bierstijlen die je kan brouwen. Zo kan je kiezen uit Wit, Weizen, Blond, Tripel en IPA. Ieder starterspakket bevat een vergistingsemmer met tapkraan, een waterslot en de afgemeten hoeveelheid mout, hop en gist. Natuurlijk krijg je daarnaast ook nog een kroonkurkapparaat om je flesjes af te sluiten

Je hoeft overigens helemaal geen expert te zijn om dit tot een goed einde te brengen. Bij dit pakket krijg je een heel uitgebreide uitleg en duidelijke instructies hoe je aan de slag gaat. Het is lang niet uitzonderlijk moeilijk, maar wel verdomd leuk om eens te doen.

Een leuk tijdverdrijf dus tijdens deze lockdown terwijl we ondertussen eeuwig wachten op de heropening van de cafés. Je hebt dus meer dan genoeg mogelijkheden om je eigen biertje te maken die misschien wel kan concurreren met Leffe, Hoegaarden, Duvel, Jupiler, La Chouffe, Westmalle en heel wat andere kleppers.

Meer info, foto’s en het Bier brouwen startpakket kan je hier kopen.

(Je kan momenteel kiezen uit Blond, IPA, Tripel en Weizener)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments