Annelies Vorsselmans debuteert in Lummen met Belgische jumpingploeg Sport
Annelies Vorsselmans debuteert in Lummen met Belgische jumpingploeg
Sport

Annelies Vorsselmans debuteert in Lummen met Belgische jumpingploeg

De nieuwe chef d'équipe jumping, de Duitser Kurt Gravemeier, heeft maandag voor de eerste landenprijs van het seizoen Annelies Vorsselmans met Vingino geselecteerd. Voor de 29-jarige Vorsselmans is het de eerste selectie.

Ook aanwezig zijn wereldkampioen Philippe Le Jeune met Once, Dirk Demeersman met Bufero, Olivier Philippaerts met Chamonix en François Mathy Jr met D'Atlantique Royale. De eerste landenprijs wordt vrijdag betwist in het kader van de Spring Classic van Lummen.

Vijf wedstrijden om finale

Het Belgisch jumpingteam heeft vijf wedstrijden in divisie 2 om een plaats in de finale van de Furusiyya Nations Cup af te dwingen. Dat zijn zijn de 4 sterren Spring Classic van Lummen (2-5 mei), de Landenprijs van Kopenhagen (23-26 mei) en de 3 sterrenjumpings van Lissabon (6-9 juni), Sopot (13-16 juni) en Boedapest (11-14 juli). België moet bij de eerste drie eindigen in divisie 2 om te kunnen deelnemen aan de finale, die nog toegewezen moet worden.

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties