Belgische militairen veroveren eerste plaats op WK parachutespringen Sport
Belgische militairen veroveren eerste plaats op WK parachutespringen
Sport

Belgische militairen veroveren eerste plaats op WK parachutespringen

De Belgische militaire ploeg valschermspringen heeft woensdag de eerste plaats veroverd op de 37 editie van het militair wereldkampioenschap parachutespringen in Qionlai in China. Dat meldt het ministerie van Defensie woensdagavond.

De Belgische ploeg uit Schaffen (Diest), met de naam Hayabusa Defensie ("valk" in het Japans), bestaat uit de broers Andy en David Grauwels, Roy Janssen, Dennis Praet en Jeroen Nollet als reserve. De ploeg slaagde er in China in het maximum van formaties te vormen tijdens een vrije val. "Dat vereist een flinke dosis fysieke en mentale voorbereiding. Deze keer won het Hayabusa-team onder moeilijke weersomstandigheden in slechts vier sprongen", aldus Defensie.

Hayabusa Defensie heeft al tal van titels op zijn palmares staan. In april werd het team nog voor de derde keer op rij wereldkampioen Indoor Skydive en in december 2012 behaalde het nipt zilver op het Wereldkampioenschap Outdoor in Dubai. Volgend jaar neemt het team normaal gezien ook deel aan de wereldkampioenschappen in Tsjechië.

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties