Bodart mogelijk geïnterneerd Sport
Bodart mogelijk geïnterneerd
Sport

Bodart mogelijk geïnterneerd

Het gerecht zal onderzoeken of ex-doelman Gilbert Bodart wel toerekeningsvatbaar is voor zijn daden. Gisteren raakte bekend dat Bodart, onlangs officieel in verdenking is gesteld voor de diefstal bij de Grotten van Han en voor valsmunterij, nu ook wordt doorverwezen in het dossier rond de zaak-Ye en het gokschandaal in het Belgische voetbal.

Het gerecht van Luik laat Bodart dus psychiatrisch onderzoeken. Mocht blijken dat de ex-doelman niet verantwoordelijk kan gesteld worden voor zijn daden, bijvoorbeeld omdat hij handelde onder enorme dwang van malafide schuldeisers, dan wordt hij geïnterneerd en verschijnt hij niet voor de rechtbank.

Advocaat Luc Misson in Het Laatste Nieuws: "De beschuldiging wordt een beetje veel. We weten niet hoe het zal eindigen. Alles wijst erop dat mijn cliënt handelde onder dwang van 'sympathieke' maar levensgevaarlijk schuldeisers bij wie hij geld leende om zijn gokverslaving te betalen. Die verslaving heeft zijn geest vertroebeld en deed hem gekke dingen doen". (TV)

Lees ook:

Bodart ook verdacht van valsmunterij

Bodart bekent overval op Grotten van Han

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties