Bondsparket eist zes speeldagen schorsing voor Bjorn Ruytinx Sport
Bondsparket eist zes speeldagen schorsing voor Bjorn Ruytinx
Sport

Bondsparket eist zes speeldagen schorsing voor Bjorn Ruytinx

Het bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een schorsing van zes speeldagen, waarvan twee met uitstel, geëist voor Oud-Heverlee Leuven-speler Bjorn Ruytinx. De uitspraak volgt vanavond, na beraadslaging van de Geschillencommissie.

De feiten tijdens het competitieduel tussen OHL en Standard (0-0) zijn bekend. In de slotfase van de eerste helft beging Ruytinx een schandalige overtreding door vol door te gaan op de enkels van Mehdi Carcela. 'El Toro' kreeg daar van scheidsrechter Tim Pots slechts geel voor. Carcela krasselde recht, sloeg Ruytinx vol in het gezicht en werd uitgesloten. Hij kreeg vorige week van de Geschillencommissie een schorsing van vier speeldagen en een boete van 800 euro opgelegd. Ook toen vroeg het bondsparket voor Carcela zes speeldagen, waarvan twee voorwaardelijk.

Vervolgd via tv-beelden

Het bondsparket vervolgt Ruytinx op basis van televisiebeelden omdat hij volgens de bondsprocureur "een minachtende, lachende houding had ten opzichte van Carcela". In het reglement staat immers dat wanneer je onbetamelijk of misplaatst gedrag vertoont en dat door beelden aangetoond kan worden, je met zo'n zaak naar de Geschillencommissie kan gaan. Voor de overtreding op Carcela zelf kan Ruytinx niet meer bestraft worden omdat de scheidsrechter geel trok en de fase dus door hem beoordeeld werd.

Ruytinx werd na alle commotie van vorige week door OHL afgelopen weekend aan de kant gelaten voor het competitieduel tegen KV Oostende.

Belga, foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties