Carcela terug fit: "Ik ben God niet, ik mag niet straffen" (video) Sport
Carcela terug fit: "Ik ben God niet, ik mag niet straffen" (video)
Sport

Carcela terug fit: "Ik ben God niet, ik mag niet straffen" (video)

Mehdi Carcela staat er weer. Na twee maanden revalidatie van zijn horrortackle kwam hij gisteren met Standard weer in actie tegen Borussia Dortmund. Een nederlaag, helaas, maar voor Carcela de ideale oefenpot om zijn ligamenten uit te testen. En hij kwam natuurlijk ook nog even terug op die horroravond...
Gisterenavond stond er voor onze competitieleider een leuke oefenpot op de agenda. In het Zuid-Spaanse La Manga stonden ze oog in oog met Lewandowski & co van Borussia Dortmund. Niet helemaal een verrassing, maar Dortmund was inderdaad een maatje te groot voor de Luikenaars en met 2-0 op het bord mochten ze nog relatief tevreden zijn.

Opvallender dan de wedstijd zelf was de aanwezigheid van Mehdi Carcela, die sinds 8 december 2013 geen voet meer op een grasveld zette. U herinnert zich die avond nog maar al te goed, want het was toen dat Bjorn Ruytinx de ligamenten van Carcela’s enkel naar de verdoemenis stampte en Carcela vervolgens reageerde met een welgemikte peer oep zijn bakkes.

Carcela kon zeer goed mee gisterenavond, maar wilde toch ook nog even terugkomen op het Ruytinx-verhaal. Bijvoorbeeld of ie die Ruytinx nu gewoon lekker terug gaat pakken. “Ik ben God niet, ik mag niet straffen. Ik veroordeel niemand. Wat gebeurd is, is gebeurd. Het is nu zo”, klinkt het een pak rustiger. Meer nog, volgende keer als ie hem tegenkomt, gaat ie proberen te doen alsof er niets gebeurd is. “Ik zal goedendag en goedenavond tegen hem zeggen als ik hem tegenkom”, aldus Carcela. Toch stiekem benieuwd naar het volgende onderonsje tussen Standard en OHL… (KDN)