Club Brugge in beroep tegen schorsing Michel Preud'homme Sport
Club Brugge in beroep tegen schorsing Michel Preud'homme
Sport

Club Brugge in beroep tegen schorsing Michel Preud'homme

Club Brugge gaat in beroep tegen de speeldag schorsing en de boete van 300 euro voor zijn trainer Michel Preud'homme. Dat maakte blauw-zwart woensdag op Twitter en op zijn website bekend. Het beroep wordt vrijdag behandeld.

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) besliste dinsdagmiddag om de vordering van het Bondsparket te halveren tot één speeldag schorsing (23/1 tot en met 29/1). Ook de boete werd herleid van 600 tot 300 euro. De schorsing zou betekenen dat Preud'homme komende zondag niet op de bank mag zitten in de uitwedstrijd tegen Anderlecht.

Preud'homme had zich op dinsdag voor de commissie vurig verdedigd, met behulp van videobeelden. Hij werd afgelopen speeldag naar de tribune gestuurd in de wedstrijd tegen Lierse, omdat hij kritiek had geuit op de scheidsrechter nadat hij een wissel niet snel genoeg mocht uitvoeren.

De Geschillencommissie oordeelde dat de coach van blauw-zwart "op een niet aanvaardbare wijze" tegen de scheidsrechter tekeer was gegaan. "Maar dit ging niet gepaard met het uiten van beledigingen of het in vraag stellen van zijn eerlijkheid. Een verbod tot de neutrale zone van één week lijkt dan ook een rechtvaardige bestraffing", zo klonk het besluit van de commissie.

Belga, Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties