De Bruyne voorbij Casteels naar halve finales Duitse beker Sport
De Bruyne voorbij Casteels naar halve finales Duitse beker

Kevin De Bruyne heeft zich met Wolfsburg geplaatst voor de halve finales van de Duitse beker. De Wolven haalden het in de kwartfinales met 1-3 op het veld van Hoffenheim, waar doelman Koen Casteels de hele wedstrijd tussen de palen stond.

De Bruyne speelde een goede wedstrijd en lag aan de basis van het openingsdoelpunt. De blonde middenvelder werd neergelegd in de zestienmeter waarna de Zwitser Ricardo Rodriguez Casteels kansloos liet. Hoffenheim kwam terug dankzij Firmino maar keek net voor de pauze opnieuw tegen een achterstand aan toen Rodriguez ook zijn tweede strafschop binnentrapte.

Ook na de pauze was Wolfsburg de betere ploeg. Na een mooie counter bediende De Bruyne ex-Bruggeling Ivan Perisic. Die bood op zijn beurt Bas Dost de 1-3 aan. Doelpuntenmaker Rodriguez bracht de spanning wat later terug in de wedstrijd door zijn tweede gele kaart te pakken. Hoffenheim zette met een man meer alles op alles en kwam in de blessuretijd dankzij Firmino op 2-3. De gelijkmaker zat er echter niet meer in, waardoor Wolfsburg doorstoot naar de halve finales.

Bayern vernedert Hamburg

In de andere kwartfinales van vanavond waren er overwinningen voor Bayern München en Kaiserslautern. Bayern had geen kind aan vergane glorie Hamburg en zegevierde met 0-5. Mandzukic (3x), Robben en Dante maakten de doelpunten. Tweedeklasser Kaiserlautern stuntte door na verlengingen Bayer Leverkusen uit te schakelen. Gisteren plaatste Borussia Dortmund zich al voor de halve finales dankzij een 0-1 overwinning op het veld van Eintracht Frankfurt.