Djokovic in vijf sets naar finale US Open Sport
Djokovic in vijf sets naar finale US Open
Sport

Djokovic in vijf sets naar finale US Open

De 26-jarige Serviër Novak Djokovic heeft zich zaterdag in New York als eerste voor de finale van het US Open geplaatst. De nummer een van de wereld had wel de handen vol met de Zwitser Stanislas Wawrinka (ATP-10). Het werd 2-6, 7-6 (7/4), 3-6, 6-3 en 6-4 in 4 uur en 9 minuten.

Hoogtepunt van de partij was de derde game van de vijfde set, die liefst 21 minuten duurde. Wawrinka wist weliswaar zijn service te houden, maar was daarna leeg gespeeld.

Het is de vierde keer op rij dat Djokovic in de finale staat op Flushing Meadows. In 2011 won hij het toernooi in een finale tegen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-2), in 2010 verloor hij van Nadal, in 2012 van de Schot Andy Murray (ATP-3). In 2007 was de Zwitser Roger Federer (ATP-7) al eens te sterk in de finale. Deze keer komt hij tegenover Nadal of de Fransman Richard Gasquet (ATP-9) te staan.

Zondag gaat Djokovic voor een 38e ATP-titel, de vierde dit seizoen, na het Australian Open, Dubai en Monte Carlo. Hij staat in zijn twaalfde finale van een grandslamtoernooi. Uit de vorige elf puurde hij zes titels.

Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties