Doelman Club Brugge krijgt 2 veroordelingen in 1 dag om de oren Sport
Doelman Club Brugge krijgt 2 veroordelingen in 1 dag om de oren
Sport

Doelman Club Brugge krijgt 2 veroordelingen in 1 dag om de oren

Doelman Glenn Verbauwhede, de voorbije seizoenen uitkomend voor KV Kortrijk maar nog steeds in Brugse loondienst, is op één dag tijd tweemaal veroordeeld voor snelheidsovertredingen.
Naast al eens in volwaardige kamikazestijl zijn doel uit te komen, blijkt Glenn Verbauwhede nu ook in dezelfde stijl met zijn wagen rond te rijden. Maandag werd de West-Vlaamse keeper zowel door de Kortrijkse als de Brugse politierechtbank veroordeeld voor snelheidsovertredingen. Voor een eerste, in Hooglede, kreeg hij een rijverbod van 15 dagen en een boete van 275 euro. Voor tegen 92 per uur door het centrum van Gistel te razen kreeg hij 21 dagen en een goeie 500 euro aan zijn broek. Verbauwhede mag dus gedurende 36 dagen met de fiets naar zijn goal en kan om en bij de 800 euro boete ophoesten.

Het nieuwe Brugge-bestuur maakte eerder al duidelijk de disciplinaire afspraken in een erg strak nieuw kleedje te gaan steken. In die optiek doet het er misschien goed aan om haar spelers wat lichtere schoenen aan te meten. Want ook voormalig Club-doelman annex IT-expert Stijn Stijnen kreeg onlangs een boete van mee dan 700 euro nadat hij voor de achtste (!) keer veroordeeld werd voor hardrijden.

Naast Glenn Verbauwhede gingen afgelopen weekend ook twee Lommel United-spelers voor de dubbel. Nadat Thomas Azevedo (19) en Toon Lenaerts (20) in februari al eens brokken maakten op een glad wegdek, raakten de twee ook zondagavond weer betrokken in een auto-ongeluk. “Een bestuurster had het tegemoetkomend verkeer niet opgemerkt en draaide bruusk voor ons in”, verklaarde Azevedo achteraf. Alle betrokkenen kwamen er met nek- en rugklachten vanaf. (PhPa)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties