Een jaar stadionverbod voor Standard-supporters die vuurwerk gooiden Sport
Een jaar stadionverbod voor Standard-supporters die vuurwerk gooiden
Sport

Een jaar stadionverbod voor Standard-supporters die vuurwerk gooiden

Standard legt supporters die in de Clasico tegen Anderlecht vuurwerk op het terrein gooiden een stadionverbod van één jaar op. Dat maakten de Rouches maandag op de clubwebsite bekend.

Het duel op Sclessin op 7 oktober moest door scheidsrechter Alexandre Boucaut enkele malen worden stilgelegd omdat Anderlecht-goalie Silvio Proto meermaals belaagd werd. Enkele Luikse heethoofden gooiden Bengaals vuur op het veld, lieten ook rookbommen ontploffen en staken 'de hel van Sclessin' ei zo na echt in brand.

Standard won uiteindelijk met 2-1, maar riskeert nog een sanctie. Het werd door de Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond oorspronkelijk veroordeeld tot het spelen van één wedstrijd zonder publiek, maar ging in beroep. Dat beroep wordt op 9 november behandeld.

"Veiligheid is prioriteit"

"De schuldigen werden geïdentificeerd op basis van door de politie aangereikte elementen", klinkt het bij de Luikenaars. "Met deze sanctie willen we paal en perk stellen aan het gebruik van vuurwerk in ons stadion. Veiligheid is en blijft nu eenmaal van primordiaal belang bij de organisatie van een wedstrijd. Het gebruik van vuurwerk is bijzonder gevaarlijk voor de daders zelf, de andere supporters, kinderen, stewards, ballenrapers, spelers, scheidsrechters en fotografen", aldus de Rouches.

Belga

Foto PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties