"Enkel vrouwelijke voetbalfans toegelaten" Sport
"Enkel vrouwelijke voetbalfans toegelaten"
Sport

"Enkel vrouwelijke voetbalfans toegelaten"

In het Turkse voetbal treedt dinsdagavond een opvallende maatregel in werking. In het competitieduel tussen Fenerbahçe en Manisapor zullen op de tribunes enkel vrouwen en kinderen jonger dan twaalf jaar mogen supporteren. Fenerbahçe kreeg de straf opgelegd na een duel in de voorbereiding met Shakhtar Donetsk. Die wedstrijd liep uit de hand en moest afgebroken worden.

De Turkse voetbalbond stelde de maatregel in om het wangedrag van supporters tegen te gaan. Na ongeregeldheden werden clubs in het verleden vaak verplicht tot het spelen van een duel zonder publiek. Het louter binnenlaten van vrouwen en kinderen is een iets soepeler variant op die maatregel.

'Na deze beslissing, uniek in de voetbalwereld, zal er geen sprake meer zijn van stille en saaie wedstrijden zonder publiek. De verandering zal de clubs de schoonheid en waarden van het voetbal doen herinneren', aldus de bond.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties