Ferguson: "Van Persie had dood kunnen zijn" (video) Sport
Ferguson: "Van Persie had dood kunnen zijn" (video)
Sport

Ferguson: "Van Persie had dood kunnen zijn" (video)

De Nederlandse voetballer Robin van Persie staat niet bekend als de meest faire speler op de pleinen, maar kreeg in de wedstrijd tegen Swansea City wel onterecht een gele kaart. Zijn manager Sir Alex Ferguson was razend.

In een beladen duel werd van Persie halfweg de tweede helft foutief gestopt. Terwijl hij op de grond lag, trapte Swansea-speler Ashley Williams de bal, schijnbaar met opzet, tegen het hoofd van de Oranje-aanvaller. Een furieuze van Persie ging verhaal halen bij de verdediger, maar kreeg van scheidsrechter Michael Oliver een gele kaart onder zijn neus geduwd.

Man U-manager Ferguson was niet te spreken over het incident. "Robin van Persie mag van geluk spreken dat hij nog leeft", meende de Schot. "Het was een schandalige actie en de FA moet die speler voor een lange periode schorsen. Dat was een van de meest gevaarlijke dingen die ik in jaren op een voetbalveld heb gezien."

De achttienjarige Williams, die waarschijnlijk niet zal worden gesanctioneerd, ontkent dat hij de bal opzettelijk tegen de Nederlander trapte. De match eindigde uiteindelijk op een 1-1 gelijkspel.

Bekijk hier de beelden:

Foto AFP, EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties