Filip Joos begaat alweer een flater (video) Sport
Filip Joos begaat alweer een flater (video)
Sport

Filip Joos begaat alweer een flater (video)

Voetbalcommentator Filip Joos heeft gisteravond tijdens Extra Time een wel heel dom voorbeeld gebruikt om zijn punt aan te tonen. Hij gebruikte, weliswaar zonder er het kwaad van in te zien, de term 'kankerwijf' in het bijzijn van Johan Boskamp, die zijn vrouw aan kanker verloor.


Het gespreksonderwerp was de wedstrijd Racing Genk-Standard. Die werd na ongeveer tien minuten stilgelegd door scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo, omdat de Genkse aanhang verschillende keren 'Et les Wallons c'est du caca' zong. De discussie ging dan ook over het feit of de reactie van de scheids overdreven was of niet.

Filip Joos probeerde duidelijk te maken dat hij het allemaal wat opgeblazen vond. Tenslotte weet iedereen dat 'Les Wallons' geen 'caca' zijn en er wordt dus volgens hem eigenlijk te zwaar getild aan nietszeggende spreekkoren. Dan maakt hij zonder er bij na te denken de vergelijking met een voorval in de Nederlandse competitie: "Als ze zingen naar Louis Van Gaal, op het moment dat zijn vrouw enorm ziek is: 'Louis Van Gaal heeft een kankerwijf', dan is dat 10.000 keer erger."

Waar Joos waarschijnlijk geen rekening mee had gehouden, was het feit dat gesprekspartner Johan Boskamp zijn vrouw is verloren aan kanker. Ook al bedoelde hij het dus niet verkeerd, hij had toch beter een ander voorbeeld aangehaald. Wij kunnen ons wel inbeelden dat zoiets hard kan aankomen.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Joos flatert. Op de eerste speeldag van het huidige seizoen moest Kortrijk het thuis opnemen tegen Lierse. Kortrijk-speler Ernest Nfor kreeg rood en moest zich gaan douchen. De Lierse-aanhang zong daarop 'En in den douch is't ook plezant.' Joos maakte daar echter ten onrechte van: 'En in de brousse is't ook plezant.' Daarvoor bood de commentator dan ook zijn excuses aan bij Lierse. (JL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties