Jacky Mathijssen in beroep tegen stadionverbod Sport
Jacky Mathijssen in beroep tegen stadionverbod
Sport

Jacky Mathijssen in beroep tegen stadionverbod

Jacky Mathijssen, de trainer van Beerschot, gaat in beroep tegen het stadionverbod voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, dat het Sportcomité van de KBVB hem had opgelegd.

De trainer werd naar de tribune verwezen in de oefenduels tegen Maccabi Tel Aviv en Sint-Truiden en werd daarbij beschuldigd van racisme, waartegen de Limburger zich fel verweerde. Het Bondsparket eiste een schorsing van zeven wedstrijden.

Mathijssen mag vanaf twee uur voor de wedstrijd tot twee uur na de wedstrijd geen voet in het stadion zetten waar op dat moment een wedstrijd van Beerschot wordt gespeeld. Hij kreeg bovendien een boete van 1.000 Zwitserse frank (€ 947) opgelegd. Bij een inbreuk riskeert Mathijssen een boete van 12.195 Zwitserse frank (€ 11.550).

"Aangezien door het Sportcomité een uitzonderlijke beslissing werd getroffen, die mogelijkerwijze de algemene rechtsprincipes aantast, heeft Jacky Mathijssen beslist niet in verzet te gaan tegen de beslissing van 9 augustus, maar het juridisch probleem meteen voor te leggen aan een hogere rechtsinstantie binnen de voetbalbond, met name het Beroepscomité Betaald Voetbal", luidt het op de website van de club. "Omdat beroep opschortend werkt, zal onze trainer vrijdag tegen Lierse op de bank plaatsnemen."

Lees het volledige vonnis.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties