Jean-Marie Pfaff assisteert bij loting voorronde EK voetbal 2016 Sport
Jean-Marie Pfaff assisteert bij loting voorronde EK voetbal 2016
Sport

Jean-Marie Pfaff assisteert bij loting voorronde EK voetbal 2016

Voormalig Rode Duivel Jean-Marie Pfaff is zondag een van de dertien Europese ex-doelmannen die de loting van de voorronde voor het EK voetbal van 2016 in Frankrijk mee in goede banen mag leiden. Dat staat woensdag te lezen op de website van de Europese Voetbalbond (UEFA).

De loting in Nice (vanaf 12u00) wordt gepresenteerd door ex-topvoetballers Ruud Gullit en Bixente Lizarazu. Zij worden bijgestaan door Gianni Infantino, de secretaris-generaal van de Europese Voetbalbond, en dertien ex-doelmannen. Daar zijn naast Pfaff ook toppers als Peter Schmeichel, Fabien Barthez, Dino Zoff, Rinat Dassaev, Vitor Baia en Hans van Breukelen bij.

Coëfficient

Zoals bekend is België in Nice geen reekshoofd bij de loting voor de kwalificaties van het EK 2016. De Rode Duivels worden onderverdeeld in pot twee en treffen dus zeker een van de negen toplanden uit pot één. De wedstrijden worden gespeeld van september 2014 tot oktober 2015. De 53 landen worden onderverdeeld in negen poules (acht van zes, één van vijf). De toewijzing van de potten gebeurde op basis van het UEFA-coëfficiënt. Daarbij tellen de resultaten van het WK 2010, het EK 2012 (met voorronde) en de voorronde van het WK 2014.

De eerste twee van elke kwalificatiegroep stoten door, net als de beste derde. De acht overige derdes spelen play-offs om de laatste vier tickets. Organisator Frankrijk is rechtstreeks geplaatst. Aan het EK 2016 nemen voor het eerst 24 landen deel.

Belga, archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties