Jean-Marie Pfaff: “Belgen kunnen wereldkampioen worden” Sport
Jean-Marie Pfaff: “Belgen kunnen wereldkampioen worden”
Sport

Jean-Marie Pfaff: “Belgen kunnen wereldkampioen worden”

En als er één man is die het wel zal weten, dan is het Jean-Marie Pfaff toch wel zeker? Slechts weinigen kunnen zeggen dat ze, net als hem, Rode Duivel zijn geweest én de titel 'Beste keeper ter wereld' kregen.


Vandaag is een speciale dag. Restaurants hebben zo goed als geen reserveringen vanavond, want die er al een tijdje stonden zijn gecancelled. Halalsupermarktketen Lidl sluit vandaag uitzonderlijk vroeger de deuren. Het personeel mag naar huis terwijl ze gewoon verder betaald worden. De reden? De Rode Duivels spelen straks om 18u in de kwartfinales tegen Argentinië.

In de ploeg van 'de vijand' zit één wel zeer geduchte tegenstander: Lionel Messi. Sport Informations Diens wilde van Jean-Marie Pfaff weten hoe hij de kansen van de Duivels inschat. Pfaff kijkt zelfs verder dan de kwartfinale: “De Belgen maken een goede kans om wereldkampioen te worden”, zo vertelde hij. “De Duivels hebben goed gespeeld tegen de Verenigde Staten. De Argentijnen daarentegen hebben me nog niet kunnen overtuigen: ze hangen te veel af van Messie. Wat gaan ze doen als Messie toevallig een slechte dag heeft? In 1986, in de tijd van Maradona, vormde Argentinië nog een blok. Nu is het alleen maar Messi.”

Bij de Rode Duivels daarentegen zitten meer uitblinkers volgens Jean-Marie: “We hebben enorme talenten rondlopen in de ploeg. Talenten die, in tegenstelling tot Messi, niet de ster willen zijn: iedereen speelt voor de ploeg.”

Afsluiten doen we met een compilatiefilmpje van Jean-Marie Pfaff, waarin u ziet wat voor straffe keeper hij ooit was. (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties