Kan Thomas Vermaelen deze vergeten landgenoot evenaren? Sport
Kan Thomas Vermaelen deze vergeten landgenoot evenaren?
Sport

Kan Thomas Vermaelen deze vergeten landgenoot evenaren?

Het ziet er naar uit dat Thomas Vermaelen zijn droomtransfer naar het grote Barcelona beet heeft. Hij wordt zo pas de derde Belg die ooit bij Barcelona voetbalde - maar wie waren zijn voorgangers?
Eén van die voorgangers voetbalt nog steeds: Urko Pardo, een Anderlecht-jeugdproduct, kon in 1999 Louis Van Gaal overtuigen en kwam gratis over naar Barcelona, waar hij in het C-elftal mocht opdraven. De keeper verhuisde nadien naar Griekenland, waar hij toch een mooie carrière kon uitbouwen: met Kevin Mirallas veroverde hij de landstitel en tegenwoordig speelt Urko bij Apoel Nicosia, dat in de Champions League met hem verraste door FC Porto en Sjachtar Donetsk uit te schakelen.

Maar Urko speelde geen enkele minuut voor het eerste elftal van Barcelona.

Wie dat wel deed, was Fernand Goyvaerts, die er 'Fernando' of 'El Rubio Belga' werd genoemd. De man is de enige Belg die zowel voor Real Madrid als FC Barcelona speelde: van 1962 tot 1965 speelde hij voor Barcelona, van 1965 tot 1967 voor Real Madrid. De bij Club Brugge opgeleide aanvaller was een publiekslieveling en werd in 1965 uitgeroepen tot 'beste buitenlander in de Primera Division'.

Goyvaerts overleed op 5 april 2004 op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Wij zijn alvast benieuwd hoe Vermaelen het er van af gaat brengen in het gezelschap van Iniesta, Busquets, Messi, Neymar en Suarez! (KA)

In deze video vind je de laatste stand van zaken betreffende de transfer van 'Thomas Vermeelen':

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties