Kevin De Bruyne tekent contract bij Wolfsburg Sport
Kevin De Bruyne tekent contract bij Wolfsburg
Sport

Kevin De Bruyne tekent contract bij Wolfsburg

De kogel is door de kerk. Rode Duivel Kevin De Bruyne verlaat Chelsea en heeft een contract tot eind 2019 bij het Duitse VFL Wolfsburg ondertekend. De transfer van de 22-jarige middenvelder hing al langer in de lucht, maar werd pas zaterdagmorgen officieel bevestigd door zowel Wolfsburg als Chelsea. Bij Die Wölfe zal De Bruyne rugnummer veertien dragen.

De Bruyne ruilde begin januari 2012 Racing Genk voor Chelsea, maar de Engelse club leende hem voor de rest van het seizoen meteen weer uit aan de Limburgers. Vorig seizoen stalden de Londenaars hem bij Werder Bremen, waar hij in 33 duels tienmaal de weg naar de netten vond. Bij het begin van huidig seizoen keerde hij terug naar de Blues, maar daar kreeg hij onder coach Mourinho amper speelkansen. Met het oog op het WK van komende zomer in Brazilië wilde De Bruyne absoluut spelen en dus was vertrekken de enige optie. Met zijn overgang is ruim twintig miljoen euro gemoeid, waardoor onze landgenoot de duurste speler in de clubgeschiedenis wordt.

"Voor mij stond het al van bij het begin vast dat Wolfsburg mijn eerste gesprekspartner zou worden", verduidelijkt De Bruyne op de website van het nummer vijf uit de Bundesliga. "Ik ben dan ook bijzonder tevreden dat de overgang rond is. Klaus Allofs (sportief directeur, nvdr) en Dieter Hecking (coach) bouwen aan een sterk team met veel potentieel. Daar wil ik graag mijn steentje toe bijdragen", aldus de negentienvoudige international, die bij Wolfsburg ploegmaat wordt van Junior Malanda (ex-Zulte Waregem).

Foto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties