Kevin Oris verlaat Antwerp als een dief in de nacht Sport
Kevin Oris verlaat Antwerp als een dief in de nacht
Sport

Kevin Oris verlaat Antwerp als een dief in de nacht

Net nu Kevin Oris eindelijk op dreef begon te komen lijkt de kans groot dat hij Antwerp verlaat. Zondag, daags na de wedstrijd tegen Wezet waarin de aanvaller drie goals maakte, verscheen Oris niet op training. Mogelijk zit hij al in Zuid-Korea.

Het heeft er alle schijn van dat Antwerpaanvoerder en sterkhouder Kevin Oris alsnog naar de Zuid-Koreaanse eersteklasser Daejeon Citizen is getrokken. Nochtans had hij van Antwerp geen toestemming gekregen om naar het Oosten te vliegen.

De Kempenaar ontbrak zondag alvast op de training, na een weergaloze match tegen Wezet. Oris bleef gisteren de hele dag onbereikbaar.

"In schoonheid geëindigd"

Zaterdag kon hij nog niet bevestigen of zijn toekomst daadwerkelijk in het Oosten ligt. “Als het mijn laatste wedstrijd voor Antwerp was, heb ik mijn periode hier in schoonheid beëindigd”, zegt Oris, die drie keer scoorde tegen Wezet.
“Ik weet dat men ver staat in de transfer, maar hoe ver precies, weet ik niet”, zei Oris zaterdagavond.

Oris, 27 en dus met de beste voetbaljaren in het vooruitzicht, was sinds augustus 2009 op de Bosuil, en heeft er zich altijd goed gevoeld.

“Maar de kans die ik nu krijg, is uniek. Elke speler van mijn leeftijd zou deze kans grijpen. Anderzijds heb ik altijd graag voor Antwerp gespeeld", zegt Oris.

Hofmans verbijsterd

Gunther Hofmans reageerde verbijsterd op Oris’ vertrek. “Zijn plotse vertrek is ongewoon. Zaterdagavond nog hebben we hem gezegd dat hij niet weg mocht. Het gaat te ver om van contractbreuk te spreken. Maar de manier waarop Oris nu toch vertrokken is, vind ik wel ongewoon. We hebben hem proberen te contacteren, maar we kregen hem niet te pakken”, besluit Hofmans.

Tot slot: Eddy Wauters, de intussen ex-Antwerpvoorzitter, zat zaterdag als vanouds mooi weggestoken in de businessseats van het Bosuilstadion.

Stijn Druant

Foto: GMax

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties