Kompany: "Eerst het WK winnen, dan de Champions League" Sport
Kompany: "Eerst het WK winnen, dan de Champions League"
Sport

Kompany: "Eerst het WK winnen, dan de Champions League"

Vincent Kompany kijkt dinsdagavond met Manchester City het Barcelona van Lionel Messi in de ogen. In een gesprek met het Amerikaanse ESPN blikt de skipper van The Citizens vooruit naar de partij.

"Barcelona is een ploeg met fantastische spelers in de rangen. Uiteraard is Messi een speciale speler. Elke ploeg heeft iemand lopen die het verschil kan maken, maar het gevaar zal van alle kanten komen. Dat beseffen we. Tegelijk moeten wij uitgaan van onze eigen sterkte", zegt Kompany.

Volgens de 27-jarige centrale verdediger is dit het beste City waar hij al deel van uitmaakte. "We hebben alles. Onze speelstijl is niet meer te vergelijken met vroeger. Het is een heel agressieve en eerlijke manier van spelen. Als we veel scoren en goede resultaten halen, komt dat omdat we op de juiste manier werken en we het verdienen. Het is een leuke positie om in te verkeren."

Tegelijk beseft Kompany dat een aanvallende speelstijl gevaren inhoudt. "Onze sterkste is tegelijk onze zwakte. We hebben zes of zeven jongens die steeds aanvallend denken. Als je dan de bal verliest, moet er hard worden gewerkt om die weer te heroveren. Dit houdt risico's in maar het is een manier van voetballen die ons ligt."

WK

Op het einde van het gesprek krijgt Kompany de vraag of hij in 2014 liever het WK dan wel de Champions League zou winnen. "Zeker het WK", antwoordt Vince the Prince zonder aarzelen. "De Champions League winnen we volgend jaar wel."

Belga, Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties