Manchester United rondt transfer Van Persie af Sport
Manchester United rondt transfer Van Persie af
Sport

Manchester United rondt transfer Van Persie af

De Nederlandse international Robin van Persie heeft vrijdag met succes de medische testen afgelegd bij de Engelse vicekampioen Manchester United, waarna hij op Old Trafford een contract voor vier seizoenen ondertekende. Dat maakte Manchester United vrijdag bekend.

Tussen Arsenal en Manchester United was er eerder al een akkoord omtrent de transfersom. De Mancunians zouden ongeveer 25 miljoen euro op tafel leggen om de topschutter van vorig seizoen binnen te halen. Mogelijk debuteert hij maandag al voor zijn nieuwe club. Op de eerste speeldag in de Premier League trekt ManU naar het Everton van Marouane Fellaini.

Van Persie brak door bij Feyenoord en versierde er in de zomer van 2004 een transfer naar Arsenal. Als aanvoerder van de Londense club kroonde hij zich het voorbije seizoen tot topscorer in de Engelse Premier League. Ondanks aandringen van trainer Arsène Wenger wou RvP zijn contract bij The Gunners, dat nog liep tot midden 2013, niet verlengen. Manchester United dong meteen om de gunsten van de Speler van het Jaar, net als Manchester City en Juventus.

Bij de Red Devils moet hij voorin een koningskoppel gaan vormen met de Engelse international Wayne Rooney om zo de strijd om de titel aan te gaan met stadsgenoot en aartsrivaal Manchester City.

Foto Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties