Marco Simoncelli komt om bij gruwelijk motorongeluk (video) Sport
Marco Simoncelli komt om bij gruwelijk motorongeluk (video)
Sport

Marco Simoncelli komt om bij gruwelijk motorongeluk (video)

Marco Simoncelli, de Italiaanse motorpiloot die voor Honda reed, overleed zondag in Sepang na een verschrikkelijke crash tijdens de MotoGP-wedstrijd voor de Grand Prix van Maleisië.
Al tijdens de eerste ronde kwam Marco ten val, waarna hij werd aangereden door de Amerikaan Colin Edwards. Bij die crash verloor hij zijn helm, wat hem uiteindelijk fataal werd. Simoncelli, die ook bekend was omwille van zijn weelderige krullenbos, werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar het mocht niet meer baten. De wedstrijd werd na het ongeval afgelast.

Het racen met de motor zat bij Marco in het bloed. Toen hij nauwelijks negen was, reed hij al wedstrijden in het Italiaanse Minibike Championship. In 2002 werd hij Europees Kampioen in de 125cc klasse. Hij was toen 15. In datzelfde jaar maakte hij trouwens zijn debuut in het wereldkampioenschap.

In 2008 werd hij wereldkampioen in de 250cc-klasse, toen was hij bezig aan zijn tweede seizoen in de MotoGP. Vorig jaar sloot hij het wereldkampioenschap af als achtste. Voor dit seizoen stond Simoncelli op een zesde plaats in de tussenstand. Voorlopig, want er waren nog twee wedstrijden te gaan. (SL)

Update: Het is nog niet duidelijk waaraan de zondag verongelukte MotoGP-rijder Marco Simoncelli is overleden. De autopsie op het lichaam van de 24-jarige Italiaan is afgesloten maar de uitkomst daarvan is nog niet bekend, zo weet Gazzetta dello Sport. Maandagavond zal het stoffelijk overschot vanuit Maleisië naar Italië worden overgevlogen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties