Marin Cilic mag weer tennissen na dopingschorsing Sport
Marin Cilic mag weer tennissen na dopingschorsing
Sport

Marin Cilic mag weer tennissen na dopingschorsing

De Kroaat Marin Cilic mag vanaf zaterdag opnieuw tennissen. Hij werd in september door de Internationale Tennisfederatie (ITF) voor negen maanden geschorst na een positieve dopingcontrole, maar trok naar het Internationaal Sporttribunaal en kreeg er strafvermindering. Het TAS herleidde zijn schorsing vrijdag immers van negen naar vier maanden, waardoor Cilic vanaf zaterdag opnieuw speelgerechtigd is.

De 25-jarige Cilic, momenteel het nummer 47 op de wereldranglijst, werd tijdens het ATP-toernooi van begin mei in München positief bevonden op nikethamide. Dat kwam door het innemen van een glucosetablet. Cilic bevestigde dat hij de tabletten zelf in een Franse apotheek had aangekocht, maar wees er ook op dat de substantie verboden is in competitie, maar niet buiten competitie.

De ITF legde hem tijdens een hoorzitting op 13 september een schorsing van negen maanden met terugwerkende kracht vanaf 1 mei op. Het TAS herleidde de schorsing echter naar vier maanden en bracht de startdatum van de schorsing op 26 juni, toen Cilic een voorlopige straf vrijwillig aanvaardde. Daardoor is hij vanaf 26 oktober opnieuw speelgerechtigd. Zijn prijzengeld en gewonnen punten van op het ATP-toernooi van München is hij wel nog steeds kwijt.

Belga Foto PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties