Niels Albert geeft toe en deelt z'n 22.000 euro Sport
Niels Albert geeft toe en deelt z'n 22.000 euro
Sport

Niels Albert geeft toe en deelt z'n 22.000 euro

De kersverse wereldkampioen Niels Albert zal de WK-premie dan toch niet opeisen. Dat heeft hij vandaag beslist. Albert laat de BWB beslissen wat er met het geld moet gebeuren.

Albert wilde zijn winstpremie van 22.000 euro aanvankelijk niet delen met de rest van de nationale ploeg. Nochtans was eerder, zoals elk jaar, afgesproken dat dat wel zou gebeuren. "Deze keer heeft geen van de andere Belgen een bijdrage geleverd aan Niels' titel", reageerde zijn manager Christophe Roodhooft.

"We willen Niels vooral van zijn wereldtitel laten genieten en het was nooit onze betrachting om hier zo'n polemiek rond te creëren. Niels wil ook absoluut niet overkomen als iemend die alleen aan geld denkt. Daarom hebben we besloten dat Jos Smets, Directeur Sport van de Wielerbond, en bondscoach Rudy De Bie de premie mogen verdelen zoals zij willen", zegt Roodhooft nu.

Bondscoach Rudy De Bie had Albert dinsdag aan de lijn. "Het is jammer dat dit zo moet verlopen, maar Niels zelf maakte er niet zo'n probleem van. Het hele WK (met zeven Belgen op de eerste zeven plaatsen, nvdr) is zo perfect verlopen. Spijtig dat dit nu gebeurt. De Belgische Wielerbond zal de premie nu zoals afgesproken onder de zes andere renners verdelen."

"Ik vond het jammer dat de afspraken niet meteen werden nagekomen. Voor mij is een woord nog steeds een woord. Misschien moeten we in de toekomst onze afspraken echt op papier zetten, of meerdere scenario's bedenken", verklaarde De Bie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties