OHL in beroep tegen schorsing Ruytinx Sport
OHL in beroep tegen schorsing Ruytinx
Sport

OHL in beroep tegen schorsing Ruytinx

Oud-Heverlee Leuven tekent beroep aan tegen de door de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) opgelegde vier wedstrijden schorsing voor Bjorn Ruytinx. Dat maakte de club woensdag bekend in een persbericht. Het beroep wordt vrijdag behandeld.

De 33-jarige OHL-kapitein werd dinsdag gestraft voor onbetamelijk gedrag in de wedstrijd van 8 december, op de 18de speeldag, tegen Standard Luik. Ruytinx werd ten laste gelegd dat hij na een zware overtreding op Mehdi Carcela, waarvoor hij een gele kaart kreeg, nog een beenveeg uitvoerde en Carcela met een lacherige spottende gelaatsuitdrukking bejegende.

"OHL wil, in het belang van de rechtszekerheid, dit dossier opnieuw voorleggen aan de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Betaald Voetbal", zo klinkt het. "Het eenmalig gebruiken van een achterpoortje in de reglementering (het bestraffen van onbetamelijk gedrag) om een speler te schorsen voor een fase die door de scheidsrechter al werd beoordeeld, zal in de toekomst aangegrepen worden om élke betwistbare fase na de wedstrijd in vraag te stellen."

"Bovendien is het onaanvaardbaar dat een gelaatsuitdrukking als argument voor de bestraffing wordt gebruikt. Blijkbaar wordt een lach even streng bestraft als een slag."

"Tot slot is OHL ontgoocheld dat er geen rekening werd gehouden met het signaal dat het heeft gegeven om zijn speler afgelopen weekend uit de selectie te weren. Het aantekenen van beroep houdt geen rechtvaardiging in voor de fout die de speler heeft gemaakt. Deze fout kan echter niet op deze manier, zonder respect voor de bestaande reglementering, bestraft worden."

Foto: Bjorn Ruytinx

Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties