Padel al beu? Misschien wordt pickleball wel de volgende sporthype in België Sport
Padel al beu? Misschien wordt pickleball wel de volgende sporthype in België
Sport

Padel al beu? Misschien wordt pickleball wel de volgende sporthype in België

De populariteit van padel in België is tot ongeziene hoogtes gestegen na de coronacrisis. Er wordt zelfs voorspeld dat het binnen een vijftal jaar misschien wel eens de meest gespeeld balsporten kan worden bij ons na voetbal en dus zelfs populairder kan dan tennis.

Pickleball is in Amerika véél populairder dan padel

Er zijn echter nog meer balsporten met een racket die wij in Vlaanderen amper tot niet kennen, maar in andere landen wel al een bepaalde populariteit hebben. Maak bijvoorbeeld kennis met pickleball. Ook een raketsport waarbij je 2 vs 2 speelt op een soort van mini-tennisveld en waarbij tactiek en vooral reflexen van groot belang zijn. Vooral bij iets oudere mensen is pickleball gigantisch geliefd.

Zo heb je de Verenigde Staten bijvoorbeeld gigantische pickleball-clubs en wordt het zelfs professioneel gespeeld. Wanneer je een sportwinkel binnenwandelt dan zie je overal wel een kleine afdeling met pickleball-spullen. Het komt in Amerika natuurlijk nog niet aan de enkels van sporten zoals basketbal, baseball, ijshockey of American football, maar afgelopen jaar zouden toch 4 miljoen Amerikanen een pickleball-racket hebben vastgenomen en dat is toch niet niks.

In België kan je de sport nog maar op 2 of 3 plekken spelen. Al begon padel ook plots uit het niets ontzettend populair te worden bij ons. Is pickbleball het volgende? Als we onderstaande punten zien, lijkt het alvast pret verzekerd. Je kan pickleball trouwens op elk tennisveld spelen door gewoon enkele extra lijnen te leggen. Binnenkort toch maar eens proberen?

https://youtu.be/0L8C4DND1HE

https://youtu.be/4StudLuqnkA

https://youtu.be/ek3DCa_sZX8?t=27

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties