Red Lions gelijk tegen Nederland, in kwartfinale wacht Engeland Sport
Red Lions gelijk tegen Nederland, in kwartfinale wacht Engeland

De Belgische mannenploeg heeft maandag in zijn derde en laatste groepswedstrijd in de finale van de World League Hockey in het Indiase New Delhi zijn eerste punt behaald. De Red Lions (FIH 5) speelden in de derby in groep B 2-2 (rust 1-1) gelijk tegen Nederland (FIH 3), maar eindigen met één op negen toch als vierde en laatste in de groep. In de kwartfinales nemen ze het op tegen Engeland (FIH 4).

In een gesloten eerste helft kwam Nederland vier minuten voor de pauze op voorsprong via Constantijn Jonker. Drie minuten later knalde Tom Boon op strafcorner zijn vierde toernooitreffer tegen de netten (1-1). In de tweede helft bracht Felix Denayer (52.) de Lions op voorsprong, vier minuten voor affluiten legde Jeroen Hertzberger de eindstand vast.

Eerder verloor de selectie van bondscoach Marc Lammers in groep B al van wereldkampioen Australië (3-2) en Argentinië (3-2). Australië (FIH 2) haalde maandag in zijn laatste groepsduel zwaar uit tegen Argentinië (FIH 11), het werd 6-1, en eindigt zo als groepswinnaar (6 punten, doelsaldo +5). Dan volgen Argentinië (6, doelsaldo -1), Nederland (4) en België (1).

Alle acht deelnemers aan de World League spelen kwartfinales. Daarin treft België woensdag Engeland (FIH 4), dat zijn drie wedstrijden in groep A won. Het vermijdt zo ook olympisch en Europees kampioen Duitsland (FIH 1) dat (zo goed als zeker) tweede wordt in groep A.