Red Lions ook onderuit tegen Argentinië Sport
Red Lions ook onderuit tegen Argentinië

De Belgische mannenploeg heeft zaterdag ook zijn tweede groepswedstrijd in de finale van de World League Hockey in het Indiase New Delhi verloren. De Red Lions, het nummer vijf op de wereldranglijst, moesten hun meerdere erkennen in Argentinië (FIH 11) en leden een 2-3 nederlaag (rust 2-1).

Vice-Europees kampioen België kwam al vroeg op voorsprong tegen 'Los Leones', het was Tom Boon die na zes minuten raak trof. Ibarra lukte halfweg de gelijkmaker (22.), maar op slag van rust was het opnieuw Boon (34.) die met zijn derde toernooitreffer België opnieuw aan de leiding bracht.

Na de pauze ging het mis voor de Belgen. In de 50e minuut kwam Argentinië langszij via kapitein Paredes (50.) en elf minuten later was het Callioni die de 2-3 op het bord zette. Nadien volgden er nog kansen voor Boon en Briels, maar de score veranderde niet meer.

Vrijdag ging de selectie van bondscoach Marc Lammers op de openingsspeeldag al met 3-2 onderuit tegen wereldkampioen Australië (FIH 2). De winnende treffer van de 'Kookaburras' viel pas in de voorlaatste minuut. In de andere partij in groep B haalden de Argentijnen het vrijdag verrassend van Nederland (FIH 3), het werd 5-2. Later zaterdag speelt Oranje nog tegen Australië, maandag zijn er de duels tussen België en Nederland en tussen Argentinië en Australië.

In de stand in groep B hebben de Argentijnen zes punten. Dan volgen Australië (3), Nederland (0) en België (0). Alle teams spelen kwartfinales, die partijen zijn voor woensdag.