Ribéry en Benzema voor rechter in prostitutiezaak Sport
Ribéry en Benzema voor rechter in prostitutiezaak
Sport

Ribéry en Benzema voor rechter in prostitutiezaak

De zogenaamde 'affaire Zahia' krijgt dan toch nog een staartje voor de Franse internationals Franck Ribéry en Karim Benzema. Zij zullen voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen wegens "betaalde seks met een minderjarige prostituee". Dat meldt dinsdag een bron binnen het dossier.

Onderzoeksrechter André Dando verwijst acht personen naar de correctionele rechtbank, waaronder de twee voetballers, net als het Zaman Café waar de voetballers de minderjarige prostituee ontmoetten.

Vorig jaar had het parket van Parijs nog aangestuurd op de vrijspraak voor de voetballers, omdat ze niet wisten dat de prostituee minderjarig was.

Zahia D., de prostituee in kwestie, bevestigde aan de politie dat ze betaalde seks had met Ribéry in 2009 en met Benzema in 2008, toen ze 16 was. Volgens Zahia wisten de voetballers niet dat ze minderjarig was.

Seksuele omgang met minderjarige prostituees kan leiden tot een celstraf van drie jaar en een boete van 45.000 euro. De aanklager moet wel kunnen bewijzen dat de beschuldigde wist dat de prostituee minderjarig was.

Foto: Karim Benzema (links) en Franck Ribéry

Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties