"Rode Duivels worden op WK erg moeilijk te verslaan" Sport
"Rode Duivels worden op WK erg moeilijk te verslaan"
Sport

"Rode Duivels worden op WK erg moeilijk te verslaan"

België staat volgende zomer voor het eerst sinds 2002 nog eens op de eindronde van een WK voetbal. Op de website van de Wereldvoetbalbond FIFA steekt Jean-Marie Pfaff, de legendarische doelman van de Rode Duivels, woensdag de loftrompet over de huidige generatie Belgische internationals.

"We hebben zoveel jonge spelers en er is zoveel talent dat zijn weg vindt naar grote Europese clubs en daar ervaring opdoet. Ik vergelijk het een beetje met Denemarken dat in 1992 het EK won. Op elke positie hebben we goede spelers. Daarboven staat een goeie staf, met als exponent Marc Wilmots. Hij behoort tot een nieuwe generatie coaches en zorgt voor de bezieling."

Pfaff, 59, blikt in het gesprek ook terug op het onvergetelijke WK van 1986 in Mexico, waar België vierde werd. "Het was een fantastische wereldbeker. In de groepsfase waren we niet zo goed maar daarna werden we steeds sterker. De wedstrijden tegen de Sovjet-Unie (4-3 n.v.) en Spanje (5-4 na pen.) zijn de beste matchen die ik ooit heb gespeeld. In de halve finale verloren we niet van Argentinië, we verloren van Maradona."

Pfaff besluit het interview met een waarschuwing aan het adres van alle landen die volgende zomer deelnemen aan het WK. "België wordt voor de andere teams in Brazilië een extreem moeilijke tegenstander om te verslaan."

Belga, Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties