Roger Federer redt jonge fan en wordt weer tikje heiliger (video) Sport
Roger Federer redt jonge fan en wordt weer tikje heiliger (video)
Sport

Roger Federer redt jonge fan en wordt weer tikje heiliger (video)

6-3, 6-3, 6-1. Met die cijfers zette Roger Federer afgelopen nacht nummer 12 van de wereld Richard Gasquet op zijn plaats. In minder dan anderhalf uur de kwartfinale van een grandslamtoernooi binnenhalen; het is er weinigen gegeven. Tot de halve finale, morgen tegen landgenoot Stan Wawrinka, de 5de op de wereldranking, stond Federer nog maar 8 uur en 16 minuten op de baan. Geen klein voordeel in het slopende toernooi, waarin onze landgenoot David Goffin eerder moest opgeven wegens uitputting.

Anders dan in zijn glorieperiode, toen hij alles won, beginnen ze op de US Open nu te hopen dat de record-Zwitser nog eens een grandslamtoernooi wint. Hun grandslamtoernooi, that is. De nummer 2 van de wereld doet er dan ook alles aan om het publiek op zijn hand te krijgen en zichzelf in de heiligenstand te verheffen – altijd handig in God Blessed America. Zo ‘redde’ hij deze week nog eigenhandig een jongen van de vertrappelingsdood bij een signeersessie. Het is te zeggen: hij gebaarde het opdringerige publiek om achteruit te gaan en liet zijn bodyguards de jongen uit de massa halen. Waarna de knaap een woordje van troost en twéé handtekeningen kreeg van San Federer. (JVC)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties