Rusland in extremis naar finale EK futsal tegen Italië Sport
Rusland in extremis naar finale EK futsal tegen Italië

Rusland heeft zich donderdag in Antwerpen in een spektakelrijke wedstrijd, met verlengingen, voor de finale van het EK futsal geplaatst. Robinho, voormalig speler van Action 21 Charleroi, besliste de wedstrijd in de laatste minuut van de verlengingen. In de finale spelen de Russen zaterdagavond tegen de Italianen, die eerder op de avond de Portugezen met 4-3 uitschakelden.

Pola opende vier minuten voor rust de score voor Spanje. Na een hakje van Raul Campos schoot hij zijn land op 0-1. Na de koffie kwam Rusland extra verbeten uit de kleedkamer. Het leverde in minuut 23 een buitengewoon knap doelpunt op: Sergeev haalde van op tien meter uit richting doel: 1-1.

De 27ste minuut werd er eentje om te onthouden. Dmitri Lyskov knalde de 2-1 in doel voor Rusland, terwijl Rafael Usin 19 seconden later de 2-2 binnenschoof. Nog eens 21 seconden later zorgde Aleksandr Fukin voor 3-2: drie doelpunten in 40 seconden.

Twee minuten voor affluiten zorgde Miguelin voor de 3-3 en daaropvolgende verlengingen. De ruim 8.000 fans in het Sportpaleis kregen waar voor hun geld. Een minuut voor het op penalty's zou beslist worden, zorgde Robinho, in 2006 nog Futsalspeler van het Jaar in België, voor het Russische delirium. Drie seconden voor tijd was er nog een klein opstootje na een discussie tussen de Russische doelman en enkele Spanjaarden, maar tot een knokpartij kwam het gelukkig niet.

Tegen Italië

Eerder op de avond klopte Italië Portugal al. Zeven doelpunten vielen er in een tot de nok gevuld Sportpaleis. Al na 59 seconden zette Gabriel Lima Italië op voorsprong. Die periode werd gevolgd door Portugees overwicht, want nog voor de rust hadden de jongens van bondscoach Jorge Braz de scheve situatie omgezet in een 2-1 voorsprong. Voor de doelpunten tekenden Ricardinho (13de) en Arnaldo Pereira (19de).

In de tweede helft ging het spektakel gewoon door. Romano zette na twee minuten zijn ploeg op gelijke hoogte (2-2). Tien minuten voor tijd scoorde Gabriel Lima zijn tweede van de avond, Fortino dikte aan tot 2-4. Het kalf leek verdronken voor de Portugezen, maar nog geen 10 seconden na het doelpunt van Fortino maakte Joel Queiros er al 3-4 van. Zo werd het nog een prangende slotfase, waarin Italië meermaals goed wegkwam.