Serena Williams vlot naar finale US Open Sport
Serena Williams vlot naar finale US Open
Sport

Serena Williams vlot naar finale US Open

Titelverdedigster Serena Williams (WTA-1) heeft zich vrijdag vlot voor de finale van het US Open geplaatst. De 31-jarige Amerikaanse won in 1 uur en 27 minuten met 6-0 en 6-3 van de Chinese Li Na (WTA-6).

In de finale neemt de nummer een van de wereld het op tegen 's werelds nummer twee, de Wit-Russische Victoria Azarenka. Die schakelde de Italiaanse Flavia Pennetta (WTA-83) in 1 uur en 34 minuten met 6-4 en 6-2 uit. Het wordt een heruitgave van de finale van vorig jaar. Toen won Williams met 6-2, 2-6 en 7-5.

Williams gaat zaterdag voor een 55e WTA-titel, de negende dit seizoen, na Brisbane, Miami, Charleston, Madrid, Rome, Roland-Garros, Bastad en Toronto. Ze heeft al zestien grandslamtoernooien op haar palmares. Het US Open won ze vier keer: in 1999, 2002, 2008 en 2012. Azarenka, winnares van de jongste twee edities van het Australian Open, kan zaterdag een achttiende WTA-titel op haar naam brengen. Dit seizoen was ze al de beste in het Australian Open, Doha en Cincinnati. In de onderlinge confrontaties leidt Serena Williams met 12-3. Azarenka won wel het jongste duel, met 2-6, 6-2 en 7-6 (8/6), vorige maand in de finale in Cincinnati.

Belga Foto Photonews

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties