"Strijd tussen vier Belgen en één Nederlander in Louisville" Sport
"Strijd tussen vier Belgen en één Nederlander in Louisville"
Sport

"Strijd tussen vier Belgen en één Nederlander in Louisville"

Vier Belgen en één Nederlander maken kans op goud in Louisville. Dat is de conclusie van ex-veldrijder Paul Herijgers, na de verkenning van het WK-parcours.

Paul Herijgers was er donderdagmiddag als de kippen bij om zelf een paar rondjes te draaien op het parcours in het Eva Bandman Park. De ex-wereldkampioen stelde vast dat het goed was. “Na al de verhalen vooraf plezierde het me dat ik de omloop zelf eens op de proef kon stellen. En ik ben tevreden, ja. Alhoewel ik me de tijdens dat rondjes draaien afvroeg waarom we met zijn allen 7.000 kilometer van huis moesten om een omloop aan te treffen die je in Vlaanderen ook kan terugvinden.”

Stenen trap

De conclusie na een halfuurtje verkennen: in Louisville kan op het 2,47 kilometer lange parcours op elk punt het verschil gemaakt worden.

“Vooral die stenen trap spreekt me aan. Een hindernis die ik nooit eerder in een veldrit zag. Heel speciaal was het, een studie maken van de manier waarop de renners die hindernis aanpakten. Nog maar eens bleek wat voor meester Sven Nys is. Hij was de enige die op die trappen op de fiets kon blijven. Petje af, al heb ik mijn twijfels of hij die stunt zondag kan overdoen.”

Vijf kandidaten

Herijgers schuift vijf kandidaten naar voor, renners die voor hem het meeste kans maken op de regenboogtrui. “Ik trap een open deur in als ik zeg dat dat vier Belgen en één Nederlander zijn. Al heb ik wel kunnen vaststellen dat Van der Haar héél goeie papieren zal moeten hebben.”

GV

Foto's: Belga Paul Herijgers (links) en Sven Nys en Niels Albert (rechts)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties