Swings eindigt net naast het podium in Berlijn Sport
Swings eindigt net naast het podium in Berlijn
Sport

Swings eindigt net naast het podium in Berlijn

Bart Swings is zondag op de wereldbekermanche schaatsen in de Duitse hoofdstad Berlijn als vierde geëindigd op de 5.000 meter. De 22-jarige Swings finishte in 6:18.62. Daarmee was hij iets minder dan vier seconden langzamer dan de Nederlandse winnaar Jorrit Bergsma (6:14.82). Diens landgenoot Jan Blokhuijsen werd tweede in 6:15.66. De derde plaats ging naar de Zuid-Koreaan Seung-Hoon Lee (6:16.12).

De Nederlandse vedette Sven Kramer trad niet aan in Berlijn, hij koos ervoor om te trainen op een hooglandbaan in Italië.

In de laatste wereldbekerwedstrijd voor de Olympische Winterspelen in Sotsji (7 tot 23 februari) had Swings een goede tegenstander aan de even oude Noor Sverre Lunde Pedersen. Swings nam een voorsprong en klokte tot 1800 meter ronden van onder de 30 seconden. Daarna legde hij vijf vlakke ovalen van 30 seconden op het ijs, om vervolgens te versnellen (29.9 en 29.7) toen Pedersen de aanval inzette. Swings won de rit met een verschil van een halve seconde.

Bijna twee maanden voor Sotsji heeft Swings nog werk voor de boeg. De enige resterende wedstrijd voor de Spelen is de strijd om de Europese titel, die op 11 en 12 januari in het Noorse Hamar op de agenda staat.

Belga, Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties