Thomas Briels: "Ik verwacht zeker dat we kunnen winnen" Sport
Thomas Briels: "Ik verwacht zeker dat we kunnen winnen"
Sport

Thomas Briels: "Ik verwacht zeker dat we kunnen winnen"

Morgen staan de kwartfinales van de World Leaque in India op het programma. De Red Lions - Nationaal hockeyteam - nemen het op tegen Engeland. Thomas Briels blikt terug op hun tornooi tot hiertoe.

Thomas, hoe is jullie parcours tot hiertoe geweest op dit tornooi?
Thomas: Wij hebben een moeilijke start gehad met een wedstrijd tegen Australië waar we in de laatste minuut nog een goal tegen krijgen, waardoor we met 3-2 verliezen. Tegen Argentinië, de tweede wedstrijd waren we goed begonnen en komen twee keer op voorsprong. Vervolgens spelen we een hele slechte tweede helft en verliezen we opnieuw 3-2.

'Na de wedstrijd hebben we geanalyseerd wat er niet goed ging en hebben we lang
met elkaar overlegd wat er allemaal beter moest.'

De wedstrijd tegen Nederland hebben we weer ons oude niveau gehaald. Er zat meer energie in de ploeg. Het was belangrijk voor ons om een goede wedstrijd te spelen als goede voorbereiding voor de kwartfinale. Uiteindelijk krijgen we nog een goal tegen in de laatste minuten omdat we met negen in het veld stonden door twee gele kaarten. Dit wil zeggen dat we laatste eindigen in de poule met een punt.

Ik neem aan dat dit niet het doel was voor het begin van het tornooi?
Thomas:
Ons doel was om eerste of tweede te worden in de poule, dus dat is niet gelukt. Nu spelen we de kwartfinale tegen Engeland, omdat zij eerste zijn geëindigd in de andere poule. Op het EK in Boom hebben we de halve finale 3-0 gewonnen tegen Engeland. Maar op dit tornooi zijn ze heel goed aan het spelen en hebben ze ook van Duitsland gewonnen in de poule.

Wat verwachten jullie van de wedstrijd tegen England?
Thomas:
Ik verwacht een hele moeilijke wedstrijd, maar als we ons niveau halen en met veel energie spelen zoals wij altijd doen - indien we goed spelen -, verwacht ik zeker dat we kunnen winnen. Als we tegen Engeland zouden winnen, dan spelen we de halve finale tegen Argentinië of Nieuw-Zeeland. Dit wil zeggen dat we Australië, Duitsland en Nederland kunnen vermijden in de halve finale. Dit is natuurlijk gunstig, maar het begint met ons eigen spel. Als we ons niveau niet halen dan zullen we niet winnen van deze ploegen.

'Indien we spelen zoals tegen Nederland met veel overtuiging, dan denk ik dat we nog ver kunnen geraken in dit tornooi.'

De belangrijkste wedstrijd is in ieder geval morgen tegen Engeland, dan moeten we er echt staan!

Thomas, hartelijk
bedankt en we duimen voor jullie! (TB)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties