Tot agressie oproepende commentator Tom Soetaers afgemaakt op twitter (video) Sport
Tot agressie oproepende commentator Tom Soetaers afgemaakt op twitter (video)
Sport

Tot agressie oproepende commentator Tom Soetaers afgemaakt op twitter (video)

Feestje gisteren, toen Anderlecht Arsenal een genadeloos koekje van eigen deeg gaf. Dat vond ook mede-commentator Tom Soetaers, die echter iets te onstuimig met agressie-aanwakkerende uitspraken in het rond smeet. En daar was de kritische twitterwereld allerminst mee opgezet...
Van 0-3 naar 3-3. Hoewel het er even barslecht uitzag, deed Anderlecht gisterenavond een voortreffelijke zaak tegen Arsenal in de Champions League. Man van de match was Anthony Vanden Borre, die twee potten voor zijn rekening nam. Anti-man van de match was geen Anderlecht-speler – hoewel Sacha Kljestan na zijn gigantische tot-een-doelpunt-leidende flater behoorlijk dicht in de buurt kwam – maar één van de commentatoren.

Niet Dirk Deferme, die zoals gewoonlijk een degelijke prestatie leverde, wél zijn collega Tom Soetaers, die – gelukkig – niet al te vaak aan bod kwam, maar op sommige momenten zulke bagger uit zijn botten sloeg, dat twitter er 42 graden koorts van kreeg. Kers op de rotte taart was zijn orale bijdrage aan de wrede tackle van Anthony Vanden Borre op Alexis Sánchez in de 92ste minuut.

Terwijl Deferme terecht opmerkte dat “hij daar met geel goed vanaf kwam”, contesteerde Soetaers met volgende quatsch: “Dit mag ook gewoon. Je staat 3-3 tegen Arsenal, op de rand van een enorme stunt. Dit mag. Dit is wat er bedoeld wordt met die jeugdigheid eruit, doet dat dan maar eens. Dan moet je maar geel pakken”, klonk het. Waarop Deferme hem voorzichtig tegenspreekt: “Dan had ik hem liever zien duwen, dan schoppen”.

Logisch dan ook dat sportief twitter niet te spreken was over de tussenkomst van Tom Soetaers, die niets dan destructieve commentaar over zich heen kreeg. “Frappant dat Tom Soetaers het opzettelijk aantrappen van de tegenspelers bejubelt in een sport waar fair play al jaar en dag gepushed wordt”, “Een scampi heeft meer ruggengraat dan Tom Soetaers”, en “Kunnen ze Tom Soetaers niet gewoon op Teletekst 888 zetten? Wie gelul wilt kan het zelf lezen dan”, klonk het onder andere. Meer terechte twitterreacties leest u onderaan. (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties