Van Persie maakt hattrick voor Manchester United Sport
Van Persie maakt hattrick voor Manchester United

Robin van Persie heeft zondag met drie treffers zijn waarde bewezen voor Manchester United. In de met 3-2 gewonnen competitiewedstrijd van de derde speeldag in de Premier League bij Southampton nam de Nederlandse spits de volledige productie voor zijn rekening.

Nadat Rickie Lambert de score voor de thuisploeg had geopend, bracht de onlangs van Arsenal overgekomen aanvaller de ploegen op gelijke hoogte. Morgan Schneiderlin zette United 10 minuten na rust weer op achterstand.

In de slotfase besliste Van Persie de wedstrijd. Nadat Rio Ferdinand de bal op de paal kopte, was de Nederlandse international er goed bij om van dichtbij binnen te tikken. In blessuretijd kopte Van Persie een corner van Nani bij de eerste paal schitterend binnen. Van Persie miste in de 69ste minuut ook nog een strafschop.