Van Persie schenkt Man U zege tegen Vermaelen Sport
Van Persie schenkt Man U zege tegen Vermaelen

Manchester United heeft zondag de Premier League-topper tegen Arsenal gewonnen. De Nederlandse goalgetter Robin van Persie zorgde voor het enige doelpunt tegen de Gunners, waar Thomas Vermaelen in de basis startte.

Van Persie (foto) kopte iets voor het half uur de 1-0 tegen de netten van een kansloze keeper Wojciech Szczesny. Rode Duivel Maroune Fellaini mocht vijf minuten voor tijd invallen, Januzaj kwam niet van de bank af.

Arsenal blijft met 25 punten aan de leiding in de Premier League, met twee punten voorsprong op Liverpool. De Mancunians volgen op vijf punten.

Eerder op de dag versloeg Sunderland Manchester City al met het kleinste verschil dankzij een goal van Bardsley in de 21ste minuut. Tottenham, met Jan Vertonghen en Moussa Dembélé op het veld, verloor thuis met 0-1 van Newcastle United. Swansea City en Stoke City speelden 3-3 gelijk.