Voetbalanalist Filip Joos nagelt Club Brugge aan de schandpaal Sport
Voetbalanalist Filip Joos nagelt Club Brugge aan de schandpaal
Sport

Voetbalanalist Filip Joos nagelt Club Brugge aan de schandpaal

Dat Club Brugge niet kan sjotten, weten we al langer dan vandaag. Dat ze de schuld leggen bij de scheidsrechter, is een typische wasn’t-me-karaktertrek van verliezers. Dat ze de scheidsrechter van een wedstrijd die nog komen moet nu al afkraken, is zo laag als het IQ van de gemiddelde Club Brugge-hooligan. Filip Joos heeft dan ook overschot van gelijk om hen met de grond gelijk te maken.
Toegegeven, onze objectiviteit is ver te zoeken. Maar dat boeit even niet. Als een club haar blijvend verlies ventileert via de scheidsrechter, waar zijn we dan mee bezig? Nope, wij zijn geen Anderlecht-supporters, noch Genk-, Standard- of Zulte Waregemsupporters. Maar op zulke momenten vraagt een mens zich af waarom ie in godsnaam een ploeg gaat steunen? De sportiviteit is gewoon zoek, foetsie, verdwenen. En daar draait het in de eerste plaats toch allemaal om, niet? Mooi dat Filip Joos de discussie daarom aangaat. Op zijn ongezouten manier.

“Een ploeg die de scheidsrechter van de volgende (!) wedstrijd op de eigen website in diskrediet brengt, het is in- en intriest, het is een van de weinige grenzen waarvan ik dacht dat de voetbalwereld ze nooit zou overschrijden. Helaas. Helaas voor het voetbal, maar ook voor de Clubsupporters, die dit niet hebben verdiend. Dit bericht besmeurt een eventuele titel, waar ze al zo lang naar snakken”, klinkt het in zijn column in De Morgen.

The damage has been done. Alexandre Boucaut weet dat Club Brugge hem een vooringenomen ref vindt en dat speelt ongetwijfeld mee in zijn koppie. Een klotegevoel, moet het zijn. Er is volgens Joos dan ook maar één oplossing om daar op te reageren. “Neem het van mij aan: ref Boucaut verkeert in de onmogelijkheid te arbitreren, nu zondag. Vrij in het hoofd, de eerste voorwaarde om goed te fluiten, kan hij onmogelijk zijn. Elke beslissing zal tegen het licht van het waanzinnige websitebericht gehouden worden. Om te beginnen in de knarsende tandradertjes van zijn eigen geest. Wat te doen? Boucaut van de match halen kan niet, want dan geef je toe aan chantage en schep je een gevaarlijk precedent. Neen, er rest de arbiters maar één oplossing. Staken. Op alle velden. Geen eersteklassevoetbal dit weekend”, klinkt het terecht.

Pow, right in the kisser van Verhaeghe en Mannaert. Zou toch leuk zijn? (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties