'Voetbalorakel' Filip Joos blundert met voorspelling Sport
'Voetbalorakel' Filip Joos blundert met voorspelling
Sport

'Voetbalorakel' Filip Joos blundert met voorspelling

Pronostieken maken voor belangrijke wedstrijden, het blijft een heerlijk tijdverdrijf waar menig voetballiefhebber zich aan durft te wagen. En ja, daar geldt het aloude gezegde 'You win some, you loose some'. Wanneer je als 'grote voetbalkenner' je licht mag laten uitschijnen over de staatsaangelegenheid die voetbal is, kan je echter beter zorgen dat je geen al te groot modderfiguur slaat, zoals Filip Joos vandaag.
In zijn column in De Morgen spendeerde zijne voetbalwijsheid Joos een heel epistel over de uitschakeling van Frankrijk voor het komende Wereldkampioenschap. "En nu is er geen WK (voor de Fransen, nvdr), omdat het niet eens ongenaakbare Oekraïne vrijdagavond al de terugwedstrijd overbodig maakte", zo schreef hij neer.

Brandhout maakt hij van Frankrijk en zijn nationale ploeg. "Mistroostig", "Geen spatje vreugde" en "hulpeloos belachelijk", het zijn maar enkele van de gebruikte adjectieven voor 'Les Bleus'.

Wanneer je echter weet dat de column vandaag verscheen, terwijl Frankrijk zich gisteren toch nog plaatste dankzij een 3-0 overwinning tegen Oekraïne, wordt het pijnlijk voor Joos. Terwijl hij een goeie vierhonderd woorden spendeerde aan de teloorgang van het Franse voetbal, dekte hij zich met acht woordjes in: "Tant pis, you win some, you loose some", voor het geval Frankrijk zich toch zou plaatsen.

'Schiet niet op zij die een mening hebben over voetbal, want voor je het weet ben je een massamoordenaar', daar zijn we het over eens. Maar wie zoals Joos al na de heenmatch een kruis maakt over de terugmatch, doet af aan de magie van het spel. In die logica bestaan er geen 'mirakels van Maribor' of 'wonderen van Vitosha'.

Perfecte cafépraat, maar in een column die de dag na de match wordt gepubliceerd een pijnlijk gegeven voor een voltijdse voetbalvreter. Wij stellen bij deze voor dat Joos, indien de Belgen tegen de Fransen spelen op het WK, consequent is en commentaar levert alsof het de match België - Oekraïne betreft. Amusement gegarandeerd en dan is het tenminste voor iedereen duidelijk dat de commentaar om mee te lachen is. (KA)

Wie de doelpunten van Frankrijk tegen Oekraïne nog eens terug wil bekijken, hier vind je ze:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties