Zoon van Luc Nilis jaar geschorst? Sport
Zoon van Luc Nilis jaar geschorst?
Sport

Zoon van Luc Nilis jaar geschorst?

Middenvelder Arne Nilis van derdeklasser Sporting Hasselt heeft van het sportcomité een schorsing van één jaar gekregen voor incidenten na de wedstrijd Hasselt-Verviers op 26 oktober. Opmerkelijk, want de procureur van de KBVB had aanvankelijk een straf gevorderd van vier weken.

In de met 1-2 door Hasselt verloren wedstrijd gaf een zwak leidende scheidsrechter Miguel Garcia zeven gele kaarten en twee rode kaarten aan de thuisploeg. In het tumult na de wedstrijd heeft Arne Nilis, zoon van Luc, een plastic bekertje water in de richting van de scheidsrechter geworpen.

"Absurd"

“Dit is helemaal absurd”, zegt voorzitter Stijn Stijnen van Hasselt. “Met vier weken schorsing hadden we kunnen leven, maar van vier weken naar één jaar schorsing? Dat is te gek voor woorden. Natuurlijk hebben we beroep aangetekend. Hoe Arne zich voelt? Slecht natuurlijk. Die jongen is gebroken. Nogmaals, we hadden een normale straf aanvaard, maar dit is buiten alle proporties."

FrBa, Foto MiSt

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties