Afgevoerd realityprogramma breekt ziekenhuis zuur op News
Afgevoerd realityprogramma breekt ziekenhuis zuur op
News

Afgevoerd realityprogramma breekt ziekenhuis zuur op

Het Amsterdamse medisch centrum VUmc en productiebedrijf Eyeworks hebben een schikkingsvoorstel van het openbaar ministerie (OM) geaccepteerd in de zaak rond het afgeblazen realityprogramma "24 uur tussen leven en dood". VUmc betaalt 30.000 euro schadevergoeding, Eyeworks 20.000.

Het door RTL uitgezonden programma werd gemaakt op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis. Daarbij werden ook patiënten gefilmd, maar sommigen wisten dat niet. Zeven patiënten deden aangifte. Zij gaven geen toestemmingen voor opnames. Deze zijn overigens nooit uitgezonden, de beelden zijn vernietigd.

De eerste aflevering van het programma werd op 23 februari 2012 uitgezonden en oogstte direct een storm van kritiek. RTL haalden het vervolgens van het scherm.

Het OM verweet het VUmc en Eyeworks het stiekem meeluisteren met en het opnemen van gesprekken. VUmc schond bovendien het medische beroepsgeheim.

Het VUmc maakte vrijdag overigens bekend dat Wouter Bos, oud-minister van Financiën en oud-partijleider van de PvdA, tot bestuursvoorzitter van het academisch ziekenhuis in Amsterdam is benoemd. Na zijn vertrek uit Den Haag ging Bos aan de slag bij het accountants- en adviesbedrijf KPMG.

Belga

Archieffoto GPD: VUMC

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties