‘Burgerinitiatief’ Hart Boven Hard keihard ontmaskerd

Naar eigen zeggen is de organisatie een organisatie van ‘Jan en Jef met de pet’ die niet opgezet zijn met de huidige regering, maar eigenlijk zitten die vakbonden die de laatste weken ons land op stelten zetten erachter. Het bewijs staat blauw op wit… De verzonnen geschiedenis van ‘Hard Boven Hard’? Ene Wouter en ene […]

Naar eigen zeggen is de organisatie een organisatie van ‘Jan en Jef met de pet’ die niet opgezet zijn met de huidige regering, maar eigenlijk zitten die vakbonden die de laatste weken ons land op stelten zetten erachter. Het bewijs staat blauw op wit…


De verzonnen geschiedenis van ‘Hard Boven Hard’? Ene Wouter en ene Hugo waren doodongerust over de besparingsplannen van de nieuwe regering. Koortsachtig zetten ze zich aan het werk om iets uit te dokteren en wat volgde is ‘Hard Boven Hard’: een heuse burgerbeweging bestaande uit ‘gewone burgers’ die hun ongenoegen uiten over de centrumrechtse regering onder het motto ‘kijk nu, het volk wil dit niet’.

De mensen van Rechtsactueel besloten uit de dokteren wie er nu echt achter dit nobele initiatief zit en daar kwamen drie straffe zaken uit.

Ten eerste bleek ‘Hard Boven Hart’ reeds in maart van dit jaar opgericht te zijn en niet in augustus. Jawel, da’s al twee maand voor de verkiezingen: men had dus al een donkerbruin vermoeden dat het gros van de mensen op 25 mei ietwat rechtser zou gaan stemmen.

Ten tweede. Reeds op 28 maart geregistreerd, maar door wie? Door ‘Samen vzw’, een clubje waar ABVV en ACV lid van zijn. ACV en ABVV: de twee vakbonden van het land die de laatste maanden reeds enkele keren Belgiëland op zijn kop hebben gezet.

We hadden het over drie straffe zaken, dus komt hier logischerwijs ten derde. Kijk eens naar het adres waarmee de website van ‘Hart Boven Hard’ geregistreerd werd: Haachtsesteenweg 579 in Schaarbeek. Da’s toch wel hetzelfde als dat van ACV zeker!

‘HART BOVEN HARD is géén van bovenaf gestuurd initiatief door vakbonden of grote middenveldbewegingen’, dat durven ze dan nog op hun website te plaatsen.  (SL)

Reacties

wpDiscuz