Horecazaken boos nadat overheid 24 uur voor opening de regels wijzigt: 'Denken ze dat we onnozelaars zijn?' News
Horecazaken boos nadat overheid 24 uur voor opening de regels wijzigt: 'Denken ze dat we onnozelaars zijn?'
News

Horecazaken boos nadat overheid 24 uur voor opening de regels wijzigt: 'Denken ze dat we onnozelaars zijn?'

Morgen gaan de terrassen na maanden eindelijk weer open. Goed nieuws voor horecazaken die eindelijk weer klanten over de vloer krijgen. Met een mooi weekend in het vooruitschiet zal er ongetwijfeld flink gedronken worden. Er zijn echter wel heel wat regels die in acht gehouden moeten worden dus momenteel zijn alle horecazaken volop bezig met de voorbereidingen.

Aanvankelijk mocht je met maximaal 4 personen aan de tafel zitten en er moet minstens anderhalve meter afstand zijn tussen de tafels. Indien je echter met plexiglas werkt dan mogen de tafels toch dichter op elkaar staan. Best belangrijk voor sommige horeca-uitbaters die een kleinere terras hebben en met anderhalve meter afstand een stuk minder tafels kunnen zetten.

Het werk voor heel wat uitbaters mag echter in de vuilbak gekieperd worden nadat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne deze ochtend plots aankondigde dat er wel afstand moet zijn tussen de tafels, ook al werk je met een plexischerm. “De afstandsregel van 1,5 meter zal gerespecteerd moeten worden, ook al zet je plexischermen tussen de tafels. Bij gesloten terrassen is het risico op besmetting te groot.”

Horeca zelf is woest

Erik Beunckens van FedCaf, de federatie van caféhouders, vertelde aan het Nieuwsblad dat dit een lachwekkend besluit is en dat heel wat uitbaters hier absoluut niet gelukkig mee zijn. 24 uur voor opening zo'n grote aankondiging doen is compleet amateurisme: "Hoe kun je hierover kijken. Dit is amateurisme ten top. Dat de Raad van State op minder dan 24 uur voor de terrassen officieel heropenen het nieuwe ministerieel besluit nog niet heeft gecontroleerd is onaanvaardbaar."

"Dat dit besluit daarom nog niet bekend is, is ronduit schandalig. Normaal hebben we een à twee weken nodig om ons voor te bereiden op een heropening. Dat we begin deze week pas het protocol kregen was al op het randje. En op minder dan 24 uur voor de terrassen officieel heropenen, vallen er nu nog plots lijken uit de kast.”

“Nemen ze ons eigenlijk voor onnozelaars? Beseffen ze dat ze hier werken met moegetergde mensen die vaak in de problemen zitten door deze pandemie? Mensen die eindelijk iets hadden om naar uit te kijken en eindelijk hun moed te herwinnen…. Die beseffen nu plots dat hun terras veel capaciteit verliest omdat de tafels toch verder uit elkaar moeten worden geschoven. Sommige cafés met kleinere terrassen verliezen soms te veel tafels waardoor het helemaal niet meer rendabel is om nog te openen. Dat terwijl ze wel al personeel hebben aangetrokken, alle voorbereidingen hebben getroffen en de bestellingen al geleverd zijn.”

Het is niet de eerste keer dat er kritiek is over de nieuwe horeca-regels. Dit zijn namelijk de voorwaarden die vanaf morgen geleden voor klanten op en naast het terras.

Bron: Nieuwsblad
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties