Welkom in België: dit zijn vanaf zaterdag de compleet absurde regels op en naast het terras

Volgen jullie nog?

Vanaf zaterdag 8 mei gaan de terrassen eindelijk opnieuw open. Zoals je kan verwachten, hangen daar natuurlijk ook nog enkele regels aan vast. Een klein deel daarvan zouden we nog best logisch noemen, terwijl andere regels dan weer enkel verklaarbaar zijn door te zeggen ‘ja, we wonen in België’.

  • Op een terras mag je zitten met maximaal 4 mensen aan een tafel. Wanneer je naar toilet gaat of even rondwandelt, moet je wel een mondmasker opzetten. Op de grond naast het terras mag je dan weer met 10 zitten en is een mondmasker niet verplicht. De horecazaak mag je zelfs drinken of eten geven onder het mom van ‘takeaway’. Op de grond is corona blijkbaar plots niet meer besmettelijk.
  • De terrassen sluiten om 22u00 al, maar dat neemt niet weg dat je dus daarna nog wel 2 uur naast het terras gezellig mag blijven zitten met 10 mensen. Vanaf middennacht is er dan weer plots een samenscholingsverbod en mag je maar met 3 mensen op straat rondlopen. Corona is na middennacht dus blijkbaar ook besmettelijker dan in de dag.
  • Hoewel je op een terras met 4 mensen maar mag zitten, is het wel toegestaan om met 10 mensen in je tuin samen te zitten om te drinken en te feesten. Na middennacht mag je dan weer wel met 10 in je tuin zitten. Als je echter met 4 of meer dan buiten loopt op het straat, heb je een boete aan je been. Volgen jullie nog?
  • Je mag van 08u00 tot 22u00 op een terras alcohol drinken. Nu komt het opvallende, je mag naast een terras zitten met 10 mensen en zelfs takeaway van deze horecazaak nuttigen, maar in veel steden is het niet toegestaan om na 20u00 alcohol te drinken naast het terras. Een pintje om 20u30 mag dus op het terras, maar niet 5 meter verder. Ook nachtwinkels mogen geen alcohol meer verkopen na 20u00.

Hou dit lijstje dus maar goed bij want als je het even niet meer weet dan riskeer je een boete van 250 euro. Wij volgen al niet meer, we zijn benieuwd of de agenten die de boetes moeten uitdelen nog kunnen volgen.

Bron: HLN.be

1 Comment
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
Diana
2 dagen geleden

Hierbij mijn reactie. “HAHAHA”,