Ook jacht op magnifieke ‘Je suis Charlie’-cover van Spirou magazine

Ook op onze redactie zitten we nog steeds met een wrang gevoel bij de plotse hype rond Charlie Hebdo. Enige wat we kunnen vaststellen, is dat Charlie Hebdo vroeger 50.000 mensen bereikte, nu 5 miljoen. En dat kan nu toch niet de bedoeling geweest zijn van de geflipte terroristen die afgelopen week het weekblad letterlijk […]

Ook op onze redactie zitten we nog steeds met een wrang gevoel bij de plotse hype rond Charlie Hebdo. Enige wat we kunnen vaststellen, is dat Charlie Hebdo vroeger 50.000 mensen bereikte, nu 5 miljoen. En dat kan nu toch niet de bedoeling geweest zijn van de geflipte terroristen die afgelopen week het weekblad letterlijk én figuurlijk het zwijgen wilden opleggen? Neemt niet weg: persoonlijk zijn we hier redactioneel méér onder de indruk van de cover van het stripweekblad Spirou dat morgen in de winkel ligt. Die staat er.
Het magazine dat enkel nog in het Frans verschijnt pakt uit met een Je suis Charlie nummer, dat niet voor abonnees verkrijgbaar is maar enkel te koop in de boekhandels of via de site van het magazine. “Oorspronkelijk wilden we er 40.000 uitzetten”, klinkt het bij de redactie van Spirou. “Maar de massale voorbestellingen hebben gemaakt dat we uiteindelijk op 50.000 en nu zelfs op 75.000 exemplaren zitten die enkel over België en Frankrijk worden verspreid.”

Bij Dupuis, uitgever van het magazine, houden ze er rekening mee dat er misschien nog wordt bijgedrukt. Wie het magazine wil, spoedt zich morgen best naar een Brusselse of Waalse boekhandel of bestelt het via de site van Dupuis. De opbrengst van de verkoop van dit collector’s item gaat integraal naar de nabestaanden van de aanslag van vorige week. Het standpunt én de reden van het waarom valt te lezen op de facebookpagina van Spirou.

Zonder persvrijheid geen democratie.
Zonder scheppingsvrijheid geen uitgaves.
Zonder vrijheid, geen menselijkheid.

Dit buitenreeks-nummer heeft maar één doel: jullie doen nadenken over de waarde die we met elkaar delen. Die waarden beschermen vraagt een constante waakzaamheid. Van iedereen, zowel volwassenen als kinderen. 

Reacties

wpDiscuz